Letovanje Španija 2020

Španija se nalazi na jugozapadu Evrope i zauzima veći deo Pirinejskog poluostrva. Od ostatka Evrope odvojena je planinskim vencem Pirineji, izlazi na Sredozemno more i Atlantski okean, a deo njene teritorije su i dva fantastična arhipelaga, Balearska i Kanarska ostrva. Kraljevina Španija ima oko 40 mil. stanovnika od kojih su 73% Španci, 16,5% Katalonci, 8% Galjegi (Galicija), 2,5% Baski. Glavni grad je Madrid sa više od 3 miliona stanovnika i već dugo godina je važan kulturni centar Evrope, kao i industrijski centar Španije. Od Frankovog pada 1975 god. zemlja je krenula u snažnu ekspanziju i danas je osma ekonomska sila sveta. Na istoku i jugu Španije preovladava sredozemna klima a karakteristično je dugo, suvo i toplo leto sa najvećim brojem sunčanih sati u Evropi. To je ujedni i odličan prvi razlog da izbor za Vaše letovanje 2019 bude baš Španija, do čijih Vas letovališta i hotela vodimo avionom iz Beograda.

Ljoret de Mar je gradić sa bogatom kulturnom i prirodnom baštinom: naselja, srednjevekovni zamkovi, isposnice i bašte otkrivaju istoriju grada. Sa preko 48 km² teritorije, Ljoret de Mar je pravi raj za ljubitelje prirode. Nalazi se na samo 70 km od Barselone što ga čini idealno destinacijom za letovanje Španija 2020. Odlične staze za šetnju omogućavaju da otkrijete različita mesta od istorijskog, kulturnog i prirodnog značaja u oblasti. Šarmu ovog gradića neće odoleti ni najizbirljiviji putnici, a ako prepustite nama organizaciju za vaše letovanje Španija 2020, saznaćete zašto kažu da je ovo mesto gde se “snovi ostvaruju”. Spoj kristalno čistog mora u kombinaciji sa jako pristupačnim cenama, beskrajno duge peščane plaže pružaju mogućnost svima da letuju i da letovanje Španija bude svima dostupna.

 

Cene su izražene u eurima po osobi na bazi paket aranžmana

Termin 13.06.

24.06

26.06.

07.07.

18.07.

28.07.

02.08.

13.08.

16.08.

27.08.

05.09.

16.09.

19.09.

30.09.

26.09.

07.10.

Usluga 6FB +1BB 6FB +1BB 6FB +1BB 6FB +1BB 6FB +1BB 6FB +1BB 6FB +1BB 6FB +1BB
HOTEL 3*
Redovna cena 358 398 458 488 458 338 308 278
HOTEL ALEGRIA FENALS MAR 3*
Redovna cena 378 418 478 498 478 358 328 298

Majorka, Biser Baleara – ostrvo nestvarne lepote prirode, predivnih uvala na istoku i egzotičnih plaža na jugu i severu.  Majorka je najveće ostrvo u Španiji. Bistro more, prelepe pešcane plaže, skrivene lagune duž obale duge 554 km, borove šume, palme ali i planinski venci – sve na jednom mestu.

Glavni grad Palma ce vas šarmirati, a zatim kako dani odmora budu odmicali dok upoznajete deo po deo obale, shvatićete da je ovo jedna od retkih destinacija koja nema manu. Uživajte u panorami goticke katedrale La Seu, prodite najznacajnijim delovima grada. Obidite i Valjdemosu, a zatim u mesto i luku Soljer. Veliki broj jahti usidrenih u marinama širom obale navešce vas na zakljucak da je ovo omiljena destinacija trendsetera – Majorka svojom ponudom može zadovoljiti najsofisticiranije ukuse i potrebe.

Ono po čemu ćete zapravo najviše pamtiti Majorku jesu plaže. Na koju god stranu da krenete očekuju vas odlične uredene plaže. Garantujemo da  ćete ostati bez daha kada krenete u obilazak prelepih uvala na istoku ostrva poznatijih kao “kale”. One su pravi mali tirkizno-zeleni raj. U jednom danu možete se kupati na više uvala s obzirom na kratke distance. Nabrojaćemo samo neke: Cala Esmeralda, Cala Sa Nau, Cala Murada, sve uvale u oblasti cala Ferera…

Ibica je jedno od najpoznatijih turističkih mesta na svetu sa mnoštvom predivnih plaža,pripada Španiji i nalazi se u Sredozemnom moru. Najpoznatija je po noćnom životu zbog čega privlači turiste iz celog sveta. Ibica je prava španska prestonica zabave i idealan izbor za sve kojima su zabava i dobar provod najvažniji na odmoru.

Ovde ćete videti, u različitim bojama, koncentraciju svih atrakcija i ekscentrizama što Ibicu čini svetski poznatom. Sve što ste mislili da je nemoguće Ibica će vam dokazati suprotno. Imate mogućnosti na pretek, možete nekoliko stvari da radite tokom dana i nedelje, a da se ne ponovite čak i kad drugi put posetite Ibicu. Najpoznatija plaža Las Salinas nalazi se na jugu ostrva i dobro je povezana sa ostatkom ostrva. U Sant Antoniju je podignut spomenik u čast Kristofera Kolumba (za Ibizu neki tvrde da je bila rodno mesto ovog velikog Istraživača i moreplovca).