Letovanje Crna Gora 2020

Crna Gora je zemlja u jugoistočnoj Evropi koja leži na obali Jadranskog mora. Na istoku i severoistoku se graniči sa Srbijom, na zapadu i severozapadu sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, na jugoistoku sa Albanijom. Jadransko more je na jugozapadu deli od Italije. Iako mala po teritoriji, Crna Gora obiluje prirodnim lepotama i puna je kontrasta. Na razdaljini od samo 100 kilometara nalaze se tri različita prirodna okruženja: obala, kraški predeo i regija visokih planina. Možemo reći da je Crna Gora istovremeno mediteranska, jadranska i planinaska… Svakako da je Jadran dragulj crnogorske obale.  Crna Gora pripada istočnoj obali, koja se prostire od Prevlake na severozapadu do ušća reke Bojane na jugoistoku, uključujući retka ostrva i hridi duž obale. Obala duga 300 km pruža čitavu lepezu mogućnosti za ljubitelje raznih vidova turizma… morskog, nautičkog, zdravstvenog, sportsko zabavnog, kongresnog,  ekološkog.

Letovanje u Crnoj Gori pruža široku lepezu ponuda. Turisti mogu birati grad… Od Ulcinja (koji je nekad bio gusarsko mesto, a danas predstavlja turistički raj), Bara (grada prepunog istorijskih spomenika, sa novim modernim gradskim jezgrom, Budve (koja od Petrovca i Svetog Stefana, pa sve do Jaza, predstavlja turističku metropolu Crne Gore), preko Tivta (mirnog gradića), Kotora(koji je pod zastitom UNESCO), sve do Herceg Novog (turističkog grada punog cveća, stepenica i istorijskih spomenika) svaki grad je priča za sebe.

Za one koji vole raznolikost, letovanje u Crnoj Gori pruža mogućnost izbora plaža… od šljunkovitih, peskovitih ili kamenitih, dugih po samo nekoliko metara, stotina metara ili pak kilometara.

Ljubitelji mediteranske kuhinje svakako na letovanju u Crnoj Gori neće biti lišeni mogućnosti da u svakom gradu izaberu za sebe restoran sa domaćom hranom i ribljim specijalitetima, kafić sa divnim terasama i odličnim koktelima, a ponuda hotela u Crnoj Gori svakako da nudi veliku mogućnost izbora – od najluksuznijih do skromnijih porodičnih hotela sa odličnim uslugom i prijatnim osobljem.