Nova Godina 2018 zima sneg sneško jelke koloseum ajfelova kula sagrada familia fontana avion oblaci nebo sunce more kruzer palme plaža zalazak sunca fontana drveće trava tirkizno plavo more pesak ležaljka palme 

   


Ukupno: 8558
Danas: 818
Juče: 3933

video galerija

  sava osiguranje

     

Prijavite se na našu E-mailing Listu:

 

Putovanje Sejšeli 2018

 

 05.10. – 13.10.2018. – Popunjen termin

12.10. – 22.10.2018. – Još 5 slobodnih mesta

30.03. – 07.04.2019.

26.04. – 04.05.2019.

 

    

Tropski izolovani arhipelag koga čini preko 100 ostrva, udaljen 1.500km od kopna Afrike u Indijskom okeanu Sejšeli. Kraljevski izbor,idealna lokacija za beg od stvarnosti, bele peskovite plaže okupane čistim tirkiznim morem pravi su izbor da opustite sva svoja čula i prepustite se uživanju. Egzotično lenčarenje na pesku uz stabla kokosovih palmi, kornjače i piskave papagaje Sejšeli su raj na zemlji.

Plan i program puta:
1. dan: Beograd
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let do Sejšela sa usputnim presedanjem.

2. dan: Sejšeli
Dolazak na medjunarodni aerodrom Sejšela. Transfer do smeštaja na ostrvu Mahe. Smeštaj i odmor. Slobodno vreme za privikavanje na najveće ostrvo Sejšela, Mahe. Info-sastanak sa vodičem radi upoznavanja sa kreolskim specijalitetima, običajima i kulturom. Noćenje.
Bez obzira na krajnje odredište, čim sletite u najmanji glavni grad na svetu, Viktoriju, shvatićete da svi putevi prvo vode u  Mahe, najveće i jedinstveno ostrvo u arhipelagu, sa drvenim kreolskim kućama, kolonijalnim zgradama, francuskog i britanskog duha, malim radnjama, usamljenim plažama i luksuznom vegetacijom  u srcu svega toga.
Gusta džungla ostrva Mahe izdiže se iznad nestvarnog Indijskog okeana, slikovite plaže mekog, puderastog peska pozivaju vas na apsolutnu relaksaciju, dok će izolovane uvale,  čiste tirkizne vode,  koje svetlucaju u pozadini moćnih granitnih kula učiniti da se osećate kao da ste u raju.

3. dan: Mahe
Slobodan dan  ili vam predlažemo fakultativni izlet do najmanje prestonice na svetu šarmantne Viktorije. Krećemo na istorijsku turu po gradskom jezgru gde ćemo videti zaštitni znak Sejšela simpatičnu i umanjenu verziju Big Bena. Podignut je 1903. godine u čast Kraljici, guverner iz tog perioda na svom putovanju u London video je Big Ben i naredio da se i u Viktoriji napravi mala replika. Nastavljamo dalje ka šarenolikom Hindu hramu posvećenom Hindu Bogu sigurnosti i prosperiteta, najvećoj Katoličkoj crkvi na Sejšelima okruženoj prelepim dvorištem, nadbiskupiji Domus sagradjenoj od granita za koju može da se kaže da je najimpresivnija gradjevina na Sejšelima, Prirodnjačkom muzeju Sejšela. Muzej je domaćin izložbama koje ne samo da ilustruju floru, faunu i geološku istoriju Sejšela već podseća posetioce na velike ekološke probleme u cilju kako bi se promovisale aktivnosti čuvanja prirodnog nasledja.  Pauzu za užinu pravimo na lokalnoj pijaci Selwin Clark – društveno srce Viktorije  gde ćemo zadovoljiti sva čula i imati priliku da se upoznamo sa kreolskim običajima i svakodnevnim životom. Nakon pauze odlazimo do botaničke bašte gde ćemo videti razne egzotične i endemske biljke i tropske vrtove, začine i voće koje se može videti samo u ovoj bašti. Imaćemo priliku da prvi put vidimo džinovske kornjače, poreklom iz atola Aldabra, od kojih neke imaju i preko 150 godina kao i kuću raznobojnih orhideja. Slobodno vreme za istraživanje grada. Povratak u smeštaj. Noćenje

4. dan: Mahe
Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet do najvećeg Nacionalnog parka na Sejšelima Morne uz upoznavanje lokalne flore i faune sa odmaranjem na spektakularnim vidikovcima ostrva. Nacionalni park pokriva više od 20% područja ostrva. U okviru ove zelene šume leži planinski lanac Morne koji dostiže visinu od 905 metara odakle se pruža prelep pogled na Viktoriju. Prolazimo krivudavim putevima kroz planine pored plantaža čajeva, uživamo u miru i tišini okruženi tropskim palmama i egzotičnim voćem. Uz malo sreće možemo videti najmanju žabu na svetu, veliku čitav centimetar. Nakon izleta povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan: Mahe
Slobodno vreme ili odlazak do Anse Major u pratnji vodiča. Krećemo na kratak treking. Prelazimo preko stena dok iza nas ostavljamo Beau Vallon zaliv, pejzaži koji se smenjuju su veličanstveni. Gusta šuma dovodi nas  do Anse Major. Anse Major je zaliv na severu ostrva sa divnom, belom koralnom plažom koje granitne stene dele na dva dela. Iza plaže nalazi se laguna. Savršeno mesto za sunčanje i snorkeling u kristalno čistoj tirkiznoj vodi. Morski svet se ovde fascinatno vidi kroz prizmu jedne maske za snorkeling. Slobodno vreme. Noćenje

6. dan: Mahe – Praslin – La Digue
Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet na susedno ostrvo Praslin. Praslin je manje od ostrva Mahe koje živi od poljoprivrede i ribarstva, rustičnije je i poseduje neke od najlepših plaža na Sejšelima. Ostrvo je dom misterioznog Valle de Mai, prirodnog rezervata i prvoklasnoj botaničkoj senzaciji koji je pod zaštitom UNESCO-a. Smaragdno zeleno parče raja i jedno od retkih mesta na svetu gde ćemo videti retku Coco de mer palmu koja se može naći samo na Sejšelima i poznatog sejšelskog crnog papagaja. Provlačimo se kroz gustu vegetaciju, slušamo zvižduke retkih, endemičnih vrsta ptica i uživamo u energiji zapanjujuće prirode. Poput nekadašnjih istraživača divimo se istim prizorima dok prilazimo bezvremenskom ostrvu La Digue, ostrvu gde su tradicije i dalje na dnevnom redu.  La Digue je ostrvo okruženo koralnim grebenima,  sa posebnim šarmom, impresivnom prirodom i nestvarnim pejzažima. Naša prva stanica je L’Union Estate gde ćemo imati priliku da se družimo sa džinovskim kornjačama. Nakon obilaska ostatak dana provešćemo na jednoj od najpoznatijih plaža u svetu Anse Source d’Argent. Okruženi impozantnim granitnim stenama, odmaramo se na zlatnom pesku i osvežavamo kupanjem u toploj, čistoj vodi Indijskog okreana. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje

7. – 8. dan: Mahe
Slobodni dani. Predlažemo vam da iznajmimo automobile i krenemo u obilazak najlepših plaža Sejšela i pronadjemo naš raj pod suncem.  Sejšeli nude puderast beli pesak, kristalno čistu vodu, bogat morski svet i beskrajan plavi horizont. Odmaramo se ispod palmi, sunčamo i kupamo. Malo je destinacija na svetu koje vam mogu oduzeti dah, Sejšeli će upravo to uraditi. Ukoliko ste za avanturu predlažemo vam trekinge Cassedent, Copolia ili Vacoa, iznajmite bicikle ili se priključite lokalcima i u ranim jutarnjim časovima krenite na pecanje.  2 noćenja.

9. dan : Mahe – Beograd
Slobodan dan za odmaranje, kupovinu suvenira, kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti.  Lagano opraštanje od ovog rajskog ostrva. Transfer do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem. Dolazak u Beograd na mesto polaska i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje. Kraj programa.

 

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)
1499€ 1449€
Za uplate avansa do 15.07. od min. 500€ cena je 1349€

 

Opis hotela:
Mahe – Coco D Oro hotel 3* ili sl.: Nalazi na 400m (2 minuta) od plaže. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Svaki soba poseduje balkon, tv sa kablovskom, ormar. U okviru smeštaja postoji restoran, bazen, bar i WiFi internet. 

Način plaćanja:
- 50% prilikom rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Intesa banke na dan uplate a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.

Aranžman obuhvata :
- Avio prevoz na Beograd – Sejšeli – Beograd sa svim taksama (20kg prtljaga)
- Avio prevoz na relaciji Mahe – Praslin – Mahe sa svim taksama (15 kg prtljaga)
- Sve transfere prema programu putovanja
- 3 noćenja na ostrvu Mahe u 1/2 sobama sa sopstvenim kupatilom
- 4 noćenja na ostrvu Praslin u 1/2 sobama sa sopstvenim kupatilom
- Organizacija
- Stručni vodič za sve vreme boravka na destinaciji

Aranžman ne obuhvata :
- Individualne troške
- Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
- Hrana

NAPOMENE:
U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.
Prijave najkasnije 45 dana pre polaska.
Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte.
Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima.
Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.