Nova Godina 2018 zima sneg sneško jelke koloseum ajfelova kula sagrada familia fontana avion oblaci nebo sunce more kruzer palme plaža zalazak sunca fontana drveće trava tirkizno plavo more pesak ležaljka palme 

   


Ukupno: 75664
Danas: 4119
Juče: 5815

video galerija

  sava osiguranje

     

Prijavite se na našu E-mailing Listu:

 

Putovanje Moskva Uskrs 2018

 

i St. Peterburg

02.04.-09.04.2018.

 Avionom

 

Moskva - srce Rusije, mešavina Evrope i Azije jedan od najvećih, najlepših gradova sveta, centar umetnosti, muzike, istorije, edukacije... gradom dominira jedna od najlepših arhitektonskih celina Kremlj, nezaobilazni Crveni trg sa crkvom Svetog Vasilija Blaženog. Odavde počinje obilazak impresivnih gradskih palata i zdanja, među kojima se ističu Boljšoj teatar, Puškinov muzej, Tretjakovskaja galerija. Saobraćajno dobro povezan  železničkim, tramvajskim i metro linijama, a metro jedan od najvećih u svetu ujedno predstavlja i jednu od turističkih atrakcija koje treba videti. Moskva je ukrašena zelenilom, parkovima, prelepim fontanama, i spomenicima koji svedoče o prebogatoj istoriji ruskog naroda. Čuvena Arbat ulica prepuna je uličnih prodavaca suvenira, turističkih kafea, restorana na otvorenom, umetničkih galerija. Sve znamenitosti i atrakcije ruske  prestonice ne mogu se opisati u jednom tekstu, zato Добро пожаловать в Москву!

MOSKVA: Glavni grad Rusije,1325.godine postaje velikokneževsko sedište.Za vreme vladavine Petra Velikog,glavni grad je umesto Moskve postao novoosnovani Sankt Peterburg. Tek 1918.za vreme boljševika, Moskva je ponovo postala središte političke moći. Crveni trg je najpoznatiji i najveći trg u Moskvi sa prelepom crkvom Svetog Vasilija Blaženog.
ST: PETERBURG: Jedan od najlepših gradova na svetu, broji oko 5 miliona stanovnika, nalazi se na obali Finskog zaliva, delti reke Neve. Kroz grad prolazi 65 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. U periodu od 1712 - 1918. godine bio je glavni grad Rusije.


Program putovanja:
1. dan BEOGRAD – MOSKVA – MOSKOVSKI METRO
Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Aeroflot za Moskvu u 13:20 časova (let SU 2091 Dolazak na moskovski aerodrom u 17:15 časova. Obilazak Moskovskog metroa (fakultativno) u pratnji vodiča, posebno nekih od najlepših metro stanica, nalik na muzeje, bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima, portretima nacionalnih heroja. Slobodno vreme Noćenje.
2. dan MOSKVA – MUZEJ KOSMONAUTIKE
Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte).Transfer do hotela. Smeštaj. Fakultativni izlet: .Muzej Kosmonautike, jedan od najposećenijih muyeja u Moskvi, poseduje veliki broj originalnih predmeta, opreme i skafandera koje su između ostalih kosmonauta nosili i koristili Jurin Gagarin i Aleksej Leonov u svojim ekspedicijama. Muzej poseduje i sve,irske i satelite, rakete, munrover robotsko vozilo, kao i maketu svemirke stanice Mir u prirodnoj veličini koja je otvorena za obilazak. Slobodno vreme. Nocenje. Noćenje.
3. dan MOSKVA – KREMLJ I ORUŽANA PALATA i KRSTARENJE REKOM MOSKVOM
Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo i istorijski centar Moskve, neponovljiv po lepoti arhitekturnoumetnički kompleks. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana palata, riznica sezona 2018..godine I Moskva – St. Peterburg - USKRS, avion, 8 dana I 2 / 5 I carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom Unesko-a. Fakultativni program:. Vecernja Moskva, sa reke – voznja ekskluzivnim brodom-restoranom „Radison“. Slobodno vreme. Noćenje.
4. dan MOSKVA - ST. PETERBURG
Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma Poletanje za Sankt Peterburg u 18:20 časova (let SU 26). Sletanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 19:40 časova. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
5. dan ST. PETERBURG – ISAKIJEVSKA SABORNA CRKVA
Doručak. Panoramski obilazak grada znanog ranije i kao Petrograd ili Lenjingrad, drugog po veličini ruskog grada, „Veneciji severa“ smeštenoj nadomak Baltičkog mora, na reci Nevi. Kao rusko političko i kulturno središte tokom više od 200 godina, često se smatra i severnom ruskom prestonicom. Brojni vijugavi kanali, barokni mostovi i veličanstvene palate čine ga jednim od najlepših gradova sveta ( središte grada je pod zaštitom UNESCO-a) .Obilazimo: Nevskiprospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Isakijevska saborna crjkva najveća pravoslavna crkva u Rusiji, ali i jedna od najlepših građevina Sankt Peterburga kako zbog svoje spoljne tako i unutrašnje dekoracije. Zvanični naziv je Sabor prepodobnog Isakija Dalmatskog, a građena je od 1815. do 1858. Godine, prema projektu arhitekte Ogista Menferana, Slobodno vreme. Noćenje.
6. dan ST. PETERBURG – PETERHOF I PUŠKIN CARSKO SELO
Doručak. Fakultativni program: Izlet u Peterhof - Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog. Obilazak Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura. Obilazak uključuje šetnju parkovima, sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Izlet u Puškin-Carsko Selo - letnja rezidencija Ekaterine Velike, dvorac i prekrasni park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 - godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Noćenje.
7.dan ST. PETERBURG – ERMITAŽ I VOŽNJA KANALIMA I NEVOM
Doručak. Slobodno vreme. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvecih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata, sa remek delima Leonarda Da Vincija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela... Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i niske mostove, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne reke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sećanje. Slobodno vreme. Noćenje.
8. dan ST. PETERBURG
Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Aeroflot za Moskvu u 16:10 casova (let SU 21) Let SU 2092 za Beograd. Dolazak u Beograd u 22:10 casova. Kraj usluge.


Cena paket aranžmana / avionski prevoz, smeštaj i obilasci :

535eur

Cena aranžmana obuhvata:
· Povratni avionski prevoz na svim relacijama letovima Aeroflot
· Transferi prema programu
· Smeštaj u Moskvi (3 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 4* u 1/2 sobama
· Smeštaj u St. Peterburgu (4 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 4* u 1/2 i 1/2+1sobama
· Panoramsko razgledanje Moskve i St. Peterburga
· Troškove organizacije aranžamana
· Usluge pratioca grupe
· Usluge licenciranog vodiča na destinaciji

Cena aranžmana ne obuhvata:
· Avionske takse u zemlji i inostranstvu – oko 159 EUR-a (avionske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama)
· Individualno međunarodno zdravstveno osiguranje PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE
OVU VRSTU OSIGURANJA.
· Fakultativni programi u Moskvi i St. Peterburgu
· Individualne troškove

Cene fakultativnih izleta po osobi (podložne su promenama; u sve cene je uračunat vodič, autobus i ulaznice;
- realizacija i cene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika;
- za broj prijavljenih putnika ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom.
- Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner):
· ST.PETERBURG
· Isakijevska saborna crkva - – 25 €
· Ermitaž – 40 €
· Puškin (Carsko selo) – 55 €
· Vožnja kanalima i Nevom - 30 €
· Peterhof, park sa fontanama - 45 €
· MOSKVA
· Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve) i Oružana palata – 55 €,
· Muzej Kosmonautike - 30 €,
· Krstarenje rekom Moskvom – 35€
· Obilazak Moskovskog metroa – 10 €
Napomena za izlete: Izleti: Puškin (carsko selo) u St.Peterburgu i Kremlj (teritorija i 2 Saborne
crkve) i Oružana palata u Moskvi moraju biti najavljeni i uplaćeni u agenciji pre polaska na put. Na licu
mesta uplate nisu moguće.

DOPLATE ZA 1/1 SOBU: - 135 €

Popusti:
- Deca od 2 – 12 godina - popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (ima sedište u avionu, ima dopunski lezaj u hotelima)
- Treća odrasla osoba –cena je ista kao za mesto u dvokrevetnoj sobi , u hotelu u St.Peterburgu imaće dopunski lezaj u 1/2+1 sobi, a u hotelu u Moskvi ili u dvokrevetnoj i jednokrevetnoj sobi ili dvosobnom apartmanu (Junior suite) Stranke imaju mogućnost da uplate i ostale fakultativne izlete iz programa u agenciji.

Opis i lokacija hotela:
Smeštaj je u St. Peterburgu i Moskvi (Rusija) u navedenim hotelima do popune mesta ili sličnim:
HOTEL MOSKVA 4*, St.Peterburg www.hotel-moscow.ru
Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogucnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada. Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*. U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Dorucak švedski sto.
VEGA HOTEL & CONVENTION CENTER 4*, Moskva www.hotel-vega.ru
Hotel je u sastavu nekadašnjeg kompleksa hotela Izmailovo, danas u sklopu lanca hotela Best Western. Metro stanica je na 70-80m od hotela, vožnja do Sajma traje 30 minuta i ima jedno presedanje. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pesacenjem bukvalno 25 min), što je važno za slobodno vreme. U ovom hotelu sve više odsedaju naši poslovni ljudi, jer je cena povoljna, a uslovi odlični. 2012. godine, hotel je potpuno renoviran. Doručak - švedski sto.
HOTEL DELTA 4*, Moskva www.izmailovo.ru
sezona 2018..godine I Moskva – St. Peterburg - USKRS, avion, 8 dana I 4 / 5 I Hotel, posle kompletne rekonstrukcije, ima preko 500 renoviranih soba, koje su opremljene TV-om (satelitski program), telefonom, mogucnost koriscenja internet. U sastavu hotela je kompleks od 4 restorana, 8 barova I kafea. U sadrzaju hotela: fitness centar sa bazenom sa podvodnom masazom I ruskom I turskom saunom, bouling, bilijar, internet kafe, prodavnice suvenira I kiosci, menjacnica. Nalazi se u sklopu hotelskog kompleksa I parka Izmailovo. Pored hotela se nalazi veliki trzni centar suvenira, izgradjen u stilu staroruskih gradova. Ima metro stanicu u neposrednoj blizini I odlicnu vezu do centra grada (Crvenog trga). Doručak - švedski sto.

Načini plaćanja aranžmana:
1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana
Za polaske od 01.04. - 01.06.2018……….…………....najkasnje do 15.08.2018.
3. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 3 jednake mesečne rate BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa, Master i American Express) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji

Napomene u vezi smeštaja:
· U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici agencije
· Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
· Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
· U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi je odobren gore navedeni popust.
· Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
· Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

Opšte napomene:
· Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona
· Besplatni prtljag – 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg) i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml
· Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
· Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
· Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
· Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
· Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
· Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
· Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
· Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
· Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
· Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
· Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.

Važna napomena:
Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija u zavisnosti od raspoloživosti aviona. Postoji mogućnost večernjih i noćnih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se po dolasku u hotel dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).
· Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja