Nova Godina 2018 zima sneg sneško jelke koloseum ajfelova kula sagrada familia fontana avion oblaci nebo sunce more kruzer palme plaža zalazak sunca fontana drveće trava tirkizno plavo more pesak ležaljka palme 

   


Ukupno: 149
Danas: 149
Juče:

video galerija

  sava osiguranje

     

Prijavite se na našu E-mailing Listu:

 

Putovanje Meksiko 2017/2018

 

Meksiko Siti + Playa Del Carmen + Isla Mujeres

 

16 dana – avio prevoz


04.11 – 19.11.2017.

18.11 – 03.12.2017.

02.12 – 17.12.2017.

27.01 – 11.02.2018.

10.02 – 25.02.2018.

 

Plan i program puta:

1. dan: Budimpešta – Meksiko Siti
Sastanak i transfer grupe do aerodroma u Budimpešti. Let preko Amsterdama (ili nekog drugog evropskog aerodroma) do Meskiko Sitija. Dolazak u Meksiko Siti.Transfer do smeštaja. Noćenje.

2. dan: Meksiko Siti
Budimo se i krećemo u obilazak grada: Centro Historico, Centralni gradski trg Sokalo– mesto sa koga je pre vise od 400 godina iz područja prekrivenog jezerima nastao Meksiko Siti. Gradska katedrala, Palacio Nacional, Palacio des Bellas Artes, Avenida de Reforma, Parque Chepultepec. Slobodno popodne za samostalno upoznavanje jednog od najvećih gradova na Svetu. Noćenje.

3. dan: Meskiko Siti – Xochimilco
Posle doručka možemo vam ponuditi poludnevni izlet do Xochimilco-a – plovećih pijaca u južnom delu Meksiko Sitija. Uživaćete dok se ploveći uskim kanalima budemo mešali sa mnoštvom boja raznovrsnog cveća, voća i povrća u ovom jednistvenom delu grada, proglašenom za deo svetskog kulturnog nasleđa od strane UNESCO-a. U nastavku dana svraćamo u gradsku oblast Coyoacan gde se nalazi i čuvena Plava kuća u kojoj je veći deo svog života provela Frida Kalo. Mesto koje svedoči o životu i tragičnoj sudbini ove nesvakidašnje umetnice. Slobodno vreme za kupovinu suvenira. Povratak do smeštaja. Slobodno vreme. Preporučujemo isprobavanje specijaliteta meksičke kuhinje – tacos, nachos, churos, burritos…Noćenje.

4. dan: Meksiko Siti – Teotihuacan
Nakon doručka, fakultativni odlazak u jedan od največih istorijskih centara Meksika i cele Latinske Amerike – Teotihuacan. U pratnji vodiča videćete i naučiti više o istoriji i nastanku Meksičke države, kako su naseljavani ovi prostori i kakvim su čudima graditeljstva lokalni narodi uspeli da izgrade dve neverovatne, i do dana današnjeg očuvane piramide od kojih je jedna posvećena Suncu a druga Mesecu. Usput ćemo obići jednu od plantaži agave u okolini i videti kako se od ove biljke dobijaju tkanina, šampon i naravno tekila. Povratak u Meksiko Siti u večernjim časovima. Noćenje.

5. dan: Meksiko Siti – Isla Mujeres
Posle 4 dana u pravoj košnici glavnog grada Meksika, krećemo na karipsku obalu. Vodimo vas u mali raj za prave hedoniste. Buđenje, pakovanje stvari i napuštanje soba. Transfer do aerodroma, let za Cancun i transfer do ostrva Isla Mujeres. Dolazak na Isla Mujeres u popodnevnim satima, smeštanje u hostel. Utapanje u atmosferu ovog malog karipskog raja. Noćenje.

6. – 8 .dan: Isla Mujeres
Imamo 3 dana za uzivanje i opuštanje u još jednom tropskom raju Meksičke obale. Udaljeno oko 30ak minuta vožnje trajektom od hotelskih resortova bučnog Cancuna, ovo ostrvo predstavlja pravo mesto za odmor i uživanje sa mladim ljudima, bekpekerima i avanturistima iz celog sveta. Imaćemo priliku da plivamo sa delfinima, idemo na snorkeling ili dubinsko ronjenje ili samo pijuckamo šarene koktele na prelepim plažama karipskog mora – izbor je vaš! 2 noćenja

8. dan: Isla Mujeres – Playa del Carmen
Budimo se i odjavljujemo iz smeštaja. Put nas dalje vodi do Playe del Carmen. Smeštamo se u sobe i nastavljamo u opuštenom ritmu da upijamo vibracije koje nam šalje Karipsko more. Noćenje.

9. dan: Playa del Carmen – Tulum
Buđenje i fakultativan odlazak do Tuluma. Gradić udaljen oko 60km od Playe del Carmen koji svedoči o prvom susretu španskih osvajača i domorodačkih, majanskih plemena. Obići čemo razrušeni grad Maja a posle toga ćemo otići na jednu od najlepših plaža na Svetu koja se nalazi ispod ovog grada i kojoj možete prići isključivo kroz arheološko nalazište. Garantujemo vam da će vam prizor koji tada budete videti oduzeti dah! Potpuno neverovatna mešavina boja karipskog mora, sitnog peska i zelenila koje nas okružuje. Ostavljamo dovoljno vremena za uživanje i kupanje u ovom raju na Zemlji. Povratak u Playu del Carmen u popodnevnim satima. Noćenje.

10. dan: Playa del Carmen – Chichen Itza
Buđenje i fakultativni, celodnevni izlet do još jednog spomenika zaštićenog od strane UNESCO-a – Chichen Itza. Upoznaćemo se sa jednom novom kulturom i nasleđem naroda sa meksičkog poluostrva Jukatan. Uz pratnju stručnog vodiča obići ćemo i uživati u pogledu na najbolje očuvani spomenik Majanskog naroda – čuvenu piramidu posvećenu Bogu Kukulkanu. Posle obilaska upućujemo se ka podzemnim izvorima vode – Cenotes i pravimo pauzu za kupanje, slikanje i uživanje u ovom nesvakidašnjem čudu prirode nastalom posle udara velikog asteroida. Povratak u Playu del Carmen u večernjim časovima. Noćenje.

11 – 15. dan: Playa del Carmen
Slobodno vreme za odmor i uživanje u čarima tirkizno plavog karipskog mora i fenomenalnih plaža Playe del Carmen. 4 noćenja.

15. dan: Playa del Carmen – Meksiko Siti – Budimpešta
Pakovanje stvari. Transfer do aerodroma u Cancunu. Let za Budimpeštu sa presedanjem i transfer do Beograda.

16. dan: Beograd
Dolazak u Beograd u popodnevnim satima

 

Cena aranžmana po osobi: 1699€

(Avio prevoz sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)

 

Način i uslovi plaćanja:
Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe, broj putnika po terminu je ograničen.
Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po najpovoljnijim uslovima potrebno je da:
– uplatom avansa od min. 100€ za avio aranžman u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (okvirno 2 meseca pred put), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;
– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

SMEŠTAJ:
Mexico City – Hostel
Smešteni smo u hostelu u užem centru Mexico Citija u blizini centralnog gradskog trga Zocalo. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka poseduje zasebno kupatilo. Wi-Fi je besplatan i dostupan gostima smeštaja.

Aranžman obuhvata:
Avio prevoz (Budimpešta-Meksiko Siti-Budimpešta);
Avio prevoz (Meksiko Siti -Cancun- Meksiko Siti);
Svi transferi prema programu;
Sve aerodromske takse;
4 noćenja u hostelu u centru Mekisko Sitija u 1/2, 1/3, 1/4, sobama, svaka soba ima sopstveno kupatilo;
7 noćenja u hostelu u Playi del Carmen u 1/2, 1/3, 1/4, sobama, svaka soba ima sopstveno kupatilo;
3 noćenja u hostelu u Isla Mujeresu u 1/2, 1/3, 1/4, sobama, svaka soba ima sopstveno kupatilo;
Organizacija;
Stručni vodič za sve vreme boravka.

Aranžman ne obuhvata:
Individualne troškove;
Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike;
Troškove viziranja
Hranu
Više informacija o dobijanju meksičke vize možete pogledati ovde.

Napomena: Ukoliko posedujete važeću američku turističku vizu, meksička viza vam nije potrebna.

NAPOMENE:
U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.
Prijave najkasnije 45 dana pre polaska.

Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte.
Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima.

Fakultativni izleti:

Xochimilco:
Ploveće pijace u južnom delu Meksiko Sitija. Uživaćete dok se ploveći uskim kanalima budemo mešali sa mnoštvom boja raznovrsnog cveća, voća i povrća u ovom jednistvenom delu grada, proglašenom za deo svetskog kulturnog nasleđa od strane UNESCO-a.

Teotihuacan:
Izlet u jedno od najpoznatijih svetilišta Azečkog naroda. Uživaćemo u pogledu sa piramida Sunca i Meseca na koje je još uvek dozvoljeno penjanje i otkrićemo nešto više o kulturi ovog drevnog naroda, a usput ćemo svratiti u obližnje selo i videti kako se od korena i lista biljke Agave prave šampon, sapun i naravno tekila i meskal uz obaveznu degustaciju.

Tulum:
Svega 60-ak km od Playe del Carmen nalazi se malo mesto Tulum koje možda i ne bi bilo toliko poznato da se na njegovom samom ulazu ne nalaze ruševine koje svedoče o prvom kontaktu španskih konkvistadora i lokalnih Majanskih plemena. Takođe, posle malog časa istorije, ostatak dana ćemo uživati u kupanju na neverovatnoj Paradiso plaži koja spada u jedne od najlepših plaža Sveta.

Chichen Itza i Cenotes:
Celodnevni izlet do najpoznatijeg i najznačajnijeg mesta Meksičke istorije kao i jednog od najbolje očuvanih spomenika svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a – piramide boga Kukulkana u Čičen Ici. Upoznaćemo se sa životom i običajima Majanskog naroda, videti kako su posmatrali Svet, prognozirali vreme i predviđali događaje svojim kalendarom. U povratku pravimo pauzu za kupanje u neverovatnim podzemnim izvorima – Cenotes.

Uz ovaj program važe opšti uslovi agencije organizatora putovanja licenca  OTP 615/2010.