Nova Godina 2018 zima sneg sneško jelke koloseum ajfelova kula sagrada familia fontana avion oblaci nebo sunce more kruzer palme plaža zalazak sunca fontana drveće trava tirkizno plavo more pesak ležaljka palme 

   


Ukupno: 8407
Danas: 667
Juče: 3933

video galerija

  sava osiguranje

     

Prijavite se na našu E-mailing Listu:

 

Putovanje Kina 2018

15 dana / Siguran polazak


13.10 – 27.10.2018.
18.04 – 02.05.2019.

Kina – drevna, misteriozna i prelepa zemlja uvek je privlačna za avanturiste i ljude željne novih iskustava. Ovo je zemlja koja hipnotiše i zemlja kontradiktornosti. Kao treća najveća zemlja na Svetu, Kina se prostire na površini od preko 9.6 miliona km² i prošarana je različitim tipovima terena od visokih planina Tibetske visoravni na zapadu do plodnih i gusto naseljenih ravnica i rečnih dolina reka Hoangho i Jangcekjang na istoku, od pustinjskog pojasa Gobi na severu pa sve do tropskih džungli na jugu. Najmnogoljudnija je zemlja na svetu sa neverovatnih milijardu i trista hiljada stanovnika.

Kineski zid je najveća građevina na svetu dužine 8851 km. Građen je kao odbrambeni zid i njegova izgradnja je trajala izmedju dve i četiri stotine godina. Kada je završen, štitio je oko četiri hiljade milja granice zemlje. Najpopularija lokacija je Badalin koja se nalazi nekih 90-tak kilometara severno od Pekinga.

Peking  – je prestonica Narodne republike Kine, centar nacionalne politike, kulture i i moderan metropolis prepun života. Jedan je od šest drevnih gradova u Kini zajedno sa Xianom, Luojangom, Kaifengom, Nanđingom i Hangdžouom.

Najvažnije znamenitosti ovog grada su: Veliki trg Tiananmen koji se prostire izvan Zabranjenog grada. Na njemu se nalaze: spomenik narodnim herojima, spomen dvorana kineskog vođe revolucije Mao Cedunga kao i zgrada Narodne skupštine.

Carska palata je dugo bila poznata kao Zabranjeni grad. U njoj su živeli carevi dinastija Ming i Čing sa mnoštvom konkubina i evnuha. Zabranjeni grad je najgrandioznija i najočuvanija carska palata na svetu koja obuhvata oko devet hiljada dvorana.

Nebeski hram je veći od Zabranjenog grada, a manji od Letnje palate i u njemu su carevi prinosili žrtve bogu i molili se za dobru žetvu.

Letnja palata zauzima površinu od 290 hektara od kojih su tri četvrtine pod vodom jezera Kunmin i predstavlja jedan od najlepših primera kineske arhitekture. Letnja palata se od 1998. godine nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine.

Ming grobnice leže u podnožju planina Tianshou. Ovde je sahranjeno 13 od 16 careva iz dinastije Ming, pa su grobnice poznate i pod imenom Trinaest grobnica. Grobnice se nalaze na površini od 40 kvadratnih kilometara, a od 2003. godine se nalaze na UNESCO – voj listi svetske baštine.

Hram Lama je lamski manastir sa crvenim zidovima i žutim krovovima koji se sastoji od pet velikih hala i pet dvorišta, sa veoma bogatim dekoracijama i ukrasima. Ovde se nalazi riznica budističke umetnosti, uključujući i izvajane prikaze bogova, demona i Bude.

Pravo opuštanje predstavlja šetnja kroz parkove od kojih su najlepši Beihai i Hohaj.

Šangaj – najveći industrijski grad u Kini. Nekada je bio usamljeno ribarsko selo, a danas je najveći komercijalni, industrijski i finansijski centar zemlje.

Najbolje lokacije za razgledanje su oko Trga Naroda i duž reke Huangpu. Najzanimljivija mesta su: planina Sheshan, ostrvo Chongming, jezero Dingshan i Shenshuigang. Ovaj grad je raj za šopoholičare koji ne smeju da zaobiđu Nanjing ulicu. Interesentna ulica je i Huaihai poznata po antikvitetima, kafićima i prelepoj staroj francuskoj koncesiji gde se nalaze palate sa avenijama punim raznobojnog cveća.

Svakako treba videti hram Bude od žada koji je poznat što se u njemu nalaze dve veoma vredne statue. Jedna predstavlja ležećeg Budu koja obeležava momenat pred ulazak u nirvanu, a druga sedećeg Budu koji meditira.

Ju Juan bašta je omiljeno mesto za šetnju i meditaciju stanovnika ovog grada. Tu se nalaze paviljoni građeni u starom kineskom stilu, ogromne stene čudnih oblika, donetih iz raznih krajeva zemlje, mali bazeni sa zlatnim ribicama, jedinstvenim drvećem i drugim biljkama oivičenim zidinama sa zmajevima na njima.

Bezbroj svetlećih reklama i iluminacije noću daju ovog gradu pravi futiristički izgled. Nekada poznat kao Pariz Istoka, danas je san mnogih Kineza. U njemu sve vrvi od života, energije i napretka.

Program putovanja:

1. dan: Beograd – Peking
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, mogući su polasci sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let do Pekinga sa usputnim presedanjem. Putovanje može da počne!

2. dan: Peking
Slećemo u Peking. Transfer do hostela. Okrepljujemo se od puta i dolazimo u prvi kontakt sa Kinom. Drugi svet. Gužva na sve strane, nepoznati ljudi, mirisi, boje, način života. Slobodno popodne i veče. Noćenje.

3. dan: Peking
Budimo se u prestonici Srednjeg kraljevstva odmorni, uzbudjeni zbog onoga što ćemo videti i iskusiti u periodu pred nama. Avantura počinje! Doručkujemo i izlazimo na haotične ulice Pekinga! U pratnji vodiča krećemo na faklutativnu pešačku turu najvećih znamenitosti : Trg Tijananmen – najveći trg na svetu, Zabranjeni grad – mistična rezidencija kineskih careva skoro pet stotina godina, od dinastije Ming do poslednjeg kineskog cara iz dinastije Ćing. Nastavljamo obilazak i posećujemo Beihai park – nekadašnji imperijalni vrt a danas prelep javni park. Slobodno veče. Noćenje.

4. dan: Peking
Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet: Hram Neba i Letnja Palata. Prvo posećujemo Hram Neba i kompleks koji ga okružuje. Ovaj simbol Pekinga gradjen je u isto vreme kada i Zabranjeni grad i bio je najznačajniji religiozni i ritualni objekat u dinastijama Ming i Ćing. Nakon toga obilazimo Letnju palatu. Letnja palata bila je letnja rezidencija careva koja prestavlja kompleks vrtova, parkova i jezera osmišljenih tako da reprodukuju najlepše prirodne lepote iz čitave Kine. Povratak u kasnijim popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Uveče po dogovoru odlazimo u neki od restorana da uživamo u kineskoj hrani i probamo čuveni specijalitet – Pekinšku patku. Noćenje.

5. dan: Peking
Buđenje. Celodnevni fakultativni izlet – Kineski zid. Ne idemo na klasičan obilazak na mesto pretpano turistima već vas vodimo u avanturu. Poludnevno pešačenje (trekking) Kineskim zidom. Obilazimo deonicu koja je najsvežije rekonstruisana i uz pratnju vodiča pešačimo i uživamo u predelima. Prelep planinski krajolik i Zid koji je načeo zub vremena. Zamišljamo vojnike koji stražare i poimamo veličinu i grandioznost ove građevine. Povratak u Peking u večernjim časovima. Noćenje.

6. dan: Peking – Pingjao
Buđenje. Pakujemo stvari i napuštamo sobe. Transfer metroom do železničke stanice gde hvatamo brzi voz i nastavljamo naše putešestvije! Jurimo neočekivanom brzinom kroz ravnice severne Kine… Putujemo kroz istoriju – u prošlost – dobrodošli u Pingjao! Drevni gradić čiji je središnji deo unutar zidina ostao nepromenjen od srednjeg veka i dinastija Ming i Ćing. Imaćemo priliku da osetimo duh prošlih vremena i steknemo utisak kako je izledao svakodnevni život u Kini pre više stotina godina. Ulice sa fenjerima nisu menjale izgled i raspored, nema automobila, a tradicionalne kineske kuće i zgrade očuvane su do danas. Smeštamo se u slikoviti guesthouse i krećemo u šetnju uskim uličicama… U večernjim časovima uživamo uz lokalno pirinčano vino u nekom zavučenom kutku ovog nestvarnog mesta.  Noćenje.

7. dan: Pingjao – Sian
Buđenje. Slobodno vreme za istraživanje gradića. Ovaj kraj važi za kolevku bankarstva i trgovine stare Kine, i mnoge porodične kuće i imanja predstavljaju svojevrsnu atrakciju i omogućuju nam da se izbliza upoznamo sa raskošnim životom imućnih, kao i kineskom kulturom i običajima. U popodnevnim časovima hvatamo brzi voz za Xi˙an (Sian). Putujemo nazad u sadašnjost. Po dolasku smeštamo se u hostel. Slobodno veče koristimo za šetnju uskim uličicama Muslimanske četvrti, poznate po gužvi, raznim specijalitetima ovog dela Kine, kao i zanimljivim suvenirima. Ovde se nalazi najveća muslimanska zajednica u Kini, a ovaj kvart predstavlja posebnuatrakciju! Noćenje.terakota ratnici

8. dan:  Sian
Slobodno vreme ili faklutativni odlazak do najveće atrakcije ovog dela Kine. Čeka nas Armija ratnika od terakote koja čuva mauzolej Prvog kineskog cara. Kada su lokalni zemljoradnici 1974. godine otkrili prve figure, arheolozi nisu ni sanjali da se ispod zemlje nalazi čitava armija od preko 7000 ratnika, konja, kočija… Svaka figura je unikatna, ne postoje dve iste! Vraćamo se u Sian u popodnevnim časovima. Slobodno popodne i veče.  Noćenje. Kina Xian

9. dan:  Sian – Planina Hua
Buđenje. Slobodno vreme za istraživanje grada ili celodnevni fakultativni odlazak na Planinu Hua. Planina Hua (Huašan) važi za jednu od pet kineskih „velikih“ planina i svetu planinu Taoizma. Penjemo se žičarom na 1600m nadmorske visine i odatle krećemo u osvajanje planine! Čekaju nas neverovatne prirodne lepote i hramovi na naizgled nepristupačnim mestima, stepenice uklesane u stenu i uske staze na ivici. Najhrabriji neka se spreme za čuveni Sky Walk… Povratak u Sian u večernjim časovima. Odmaramo se od izleta i sumiramo utiske. Noćenje.

10. dan:  Sian
Buđenje. Pakujemo stvari i ostavljamo ih u hostelu do popodnevnog polaska za Šangaj. Slobodno vreme.  U popodnevnim časovima sastanak i odlazak na železničku stanicu. Polazimo za Šangaj noćnim vozom, spavaćim kolima.

11. dan:  Šangaj
Stižemo u Šangaj u ranim jutarnjim časovima. Hvatamo metro do hostela, smeštamo se i okrepljujemo od puta. Nakon toga krećemo u pešačku turu gradom : Trg Naroda – centar Šangaja i prelep zeleni park, ulica Nandjing – najčuvenija šoping ulica ovog grada, i šetalište uz reku The Bund odakle se pruža pogled na futuristički kvart Pudong i nebodere koji ga krase. Slobodno veče. Noćenje.

12. dan:  Šangaj
Slobodan dan za šoping, kupovinu suvenira,  opuštanje, šetnju ili vam predlažemo fakultativni izlet do grada Sudžou ili kako ga još i nazivaju „Venecijom Istoka“! Nekada mali trgovački gradić, a danas milionski grad lociran je nedaleko od Šangaja i ušća reke Jangce na slikovitom potezu ravnice ispresecane mnogim kanalima. Stari centralni deo grada zaštićen je od urbanizacije i visokogradnje i predstavlja pravu oazu i beg od urbane džungle Šangaja. Šetamo se zelenim ulicama, obilazimo mnoge vrtove i parkove koji su nekada bili privatne rezidencije bogatih trgovaca iz ove regije, zatim pagodu i hram Bao-an, kao i fantastični Muzej Svile! Povratak u Šangaj u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje

13. dan:  Šangaj
Buđenje. Obilazak Francuske koncesije, dela grada koji je zadržao izgled iz perioda kada je Šangaj bio pod kolonijalnim vlastima. Neobična arhitektura u Evropskom stilu daje poseban šmek ovom delu Šangaja. Čekamo da krene da pada mrak i upućujemo se preko reke u Pudong. Kao da smo otišli u budućnost – šareni neboderi, neonska svetla… Kao slag na tortu : penjemo se na najviši vidikovac na svetu, na 100-ti sprat zgrade SWFC-a odakle se pruža nestvaran pogled… Vraćamo se u hostel u večernjim časovima.  Noćenje.

14. dan:  Šangaj
Buđenje. Pakujemo stvari i napuštamo sobe. Slobodno vreme do odlaska na aerodrom u zavisnosti od vremena avionskog leta. Dok se avion polako penje medju oblake mi sa osmehom na licu sumiramo utiske i arhiviramo sećanja… Let sa presedanjem do Beograda.

15. dan: Beograd
Slećemo na aerodrom u Beogradu.

 

CENA PROMO PAKET ARANŽMANA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)

1449€
1349€

Za prijave do 25.05. i uplate avansa od min. 500€ cena je 1299€

Za prijave i uplate u celosti do 25.05. cena je 1249€

 

Cena aranžmana obuhvata:
– Avio prevoz sa taksama (Beograd – Peking , Šangaj – Beograd)
– Sve transfere po programu
– Prevoz vozom na navedenim relacijama (brzi vozovi na dve relacije, spavaća kola sa četvorokrevetnim udobnim klimatizovanim kupeima na jednoj relaciji)
– 4 noćenja u hostelu u Pekingu (1/2 sobe sa kupatilom)
– 1 noćenje u guesthouse-u u Pingjau (1/2 sobe sa kupatilom)
– 3 noćenja u hostelu u Sianu (1/2 sobe sa kupatilom)
– 3 noćenja u hostelu u Šangaju (1/2 sobe sa kupatilom)
– Organizacija i vodjenje puta
– Stručni vodič za vreme boravka

Aranžman ne obuhvata:
– Individualni troškovi
– Fakultativni izleti i obilasci
– Hrana

Opis smeštaja:
PEKING : Ming Courtyard guesthouse
Smešteni smo u užem centru grada, na pešačkoj udaljenosti od Tjananmen Trga. Hostel je mali i udoban, uredjen po modernim kineskim trendovima. Smešteni smo u dvokrevetnim sobama, svaka sa svojim kupatilom. Besplatan Wi-Fi u hostelu.

PINGJAO : A Piece Of Red Cloth Hostel
Smešteni smo u starom gradskom jezgru u tradicionalnom guesthouse-u. Sobe su dvokrevetne, svaka sa kupatilom.

SIAN : Ancient City hostel
Smešteni smo u užem centru grada, nadomak starih zidina i hramova. Hostel je moderan i dobro opremljen. Sobe su dvokrevetne, svaka sa svojim kupatilom. Na raspolaganju su nam bar i besplatan Wi-Fi.

ŠANGAJ : Mingtown Etour hostel
Hostel se nalazi u širem centru grada, u delu koji je odlično povezan javnim prevozom. Smešteni smo u dvokrevetnim sobama, svaka sa svojim kupatilom. Hostel poseduje restoran i bar.  Besplatan Wi-Fi u celom hotelu.


Fakultativni izleti:
NAPOMENA: Cene fakultativa su informativnog karaktera i važile su na prethodnoj održanoj turi. Konačne cene znaće se na destinaciji i mogu blago da variraju u odnosu na istaknute cene.

- Tjananmen trg – Zabranjeni grad – Beihai park (PEKING) – 40€
Ovom celodnevnom pešačkom turom upoznaćemo se sa Pekingom i obići neke od najznačajnijih tekovina drevne kineske civilizacije, kao i mesta od modernijeg istorijskog značaja poput Tjananmen trga. Izlazimo iz smeštaja rano ujutru i ostvarujemo prvi kontakt sa haotičnim glavnim gradom. Krećemo od ogromnog Tjananmen trga, nastavljamo ulaskom u mistični Zabranjeni grad, dom kinekskih careva od XV veka i dinastije Ming pa sve do pada poslednje dinastije i poslednjeg kineskog cara Pu Ji-a. I za kraj nas čeka oaza u sred Pekinga – nekadašnja imperijalna bašta, a danas javni park Beihai gde hvatamo predah od napornog dana i uživamo u skrivenim lepotama ovog mesta.

- Hram neba i Letnja palata (PEKING) – 40€
Hram Neba jedan je od najprepoznatljivijih simbola Pekinga. Gradjen je u isto vreme kada i Zabranjeni grad i bio je najznačajniji religiozni i ritualni objekat u dinastijama Ming i Ćing. Letnja palata podrazumeva veliki kompleks parkova i jezera, rezidencija, hramova i raznih pomoćnih objekata zabavnog i naučnog karaktera. Nalazi se na periferiji današnjeg Pekinga. Služila je kao letnja ili pomoćna rezidencija kineskih kraljevskih porodica. Konstruisana je tako, da reprodukuje najlepše predele iz mnogih kineskih provincija, poput planina, reka i šuma, kako bi se carevi kada šetaju osećali kao da se nalaze u Kini u malom.

- Kineski zid (PEKING) – 60€
Celodnevni fakultativni izlet na jedan od najlepših rekonstruisanih delova Kineskog zida. Zaobilazimo pretrpane turističke tačke Zida i odlučujemo se za alternativu koju horde kineskih turista još nisu u potpunosti otkrile. Na 100-ak kilometara od Pekinga čekaju nas neverovatni predeli i tekovine jednog od najvećih gradjevinskih poduhvata u istoriji civilizacije. Lagano se penjemo i šetamo krivudavim putem kojim nas vodi, upijamo utiske i zamišljamo atmosferu i stražarske kule pre mnogo godina…

- Planina Hua (SI´AN) – 80€
Celodnevni fakultativni izlet na jednu od 5 kineskih “velikih” ili svetih planina. Hua-šan će vas definitivno ostaviti bez daha! Nekadašnje utočište Taoističkih monaha, a danas popularna i donekle pripitomljena turistička destinacija, ova planina odiše mistikom i prelepim prirodnim lepotama. Tura je namenjena samo za fizički spremne; očekuju nas usponi i stepenice, kao i pešačenje na obezbedjenim ali pomalo opasnim stazama. Kako bi uštedeli na vremenu prvi deo uspona savladavamo žičarom, a odatle sledi pešačenje na najlepše delove. Čekaju nas neverovatni prizori i stari hramovi na vrhovima litica.

- Armija ratnika od terakote (SI´AN) – 45€
Na ovom izletu idemo u susret oči u oči sa čuvarima grobnice prvog kineskog cara. Kada su lokalni zemljoradnici 1974. godine otkrili prve delove i predmete od gline, arheolozi nisu ni sanjali da se ispod zemlje nalazi čitava armija od preko 7000 ratnika, konja, kočija… Spremani da čuvaju cara u zagrobnom životu, u sastavu armije su ratnici, konjanici, srelci i generali. Svaka figura je unikatna, ne postoje dve iste! Kao jedno od najznačajnijih arheoloških otkrića XX veka, ovo sigurno ne bi smeli propustiti…

- Sudžou – 60€
Hvatamo jutarnji brzi voz i krećemo u jednodnevnu fakultativnu avanturu u prelepi Sudžou. Mnogi ga zovu i „Venecijom Istoka“! Nekada mali trgovački gradić a danas milionski grad lociran je nedaleko od Šangaja i ušća reke Jangce na slikovitom potezu ravnice ispresecane mnogim kanalima. Stari centralni deo grada zaštićen je od urbanizacije i visokogradnje i predstavlja pravu oazu i beg od urbane džungle Šangaja. Šetamo se zelenim ulicama, obilazimo mnoge vrtove i parkove koji su nekada bili privatne rezidencije bogatih trgovaca iz ove regije, zatim pagodu i hram Bao-an, kao i fantastični Muzej Svile! Sudžou je u proteklim veokovima bio centar proizvodnje svile u Kini!

- Šangaj noću sa 100-og sprata zgrade SWFC (ŠANGAJ) – 35€
Iskusite pogled na futuristički deo Šangaja sa jedne od najviših zgrada na svetu! Neverovatno iskustvo. Neonska svetla, neboderi, ekskluzivni hoteli svuda okolo… Uverićete se u tvrdnju mnogih da je Šangaj jedan od najmodernijih gradova Azije, ali i celog sveta.

Način plaćanja:
Plaćanje aranžmana se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu BANCA INTESE na dan uplate.

- Pri prijavi se plaća avans od 200€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate.
- Iznos novca za aviokartu, plaća se do 2 meseca pred a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
- Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 15 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
- Preostali deo aranžmana u iznosu od 250€ plaća se inopartneru na samoj destinaciji.
- Prilikom predaje dokumenata za dobijanje vize uplaćuje se iznos za vizu.
- Plaćanje može biti u gotovini, platnim karticama, čekovima građana ili preko računa.


Napomena:

- Prijave su otvorene do 30 dana pre polaska zbog specifičnih uslova organizacije na destinaciji. Molimo Vas da se prijavite na vreme.
- U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.
- Dokumentacija za vizu mora biti podneta najkasnije 30 dana pred polazak. Za državljane Srbije neophodno je lično prisustvo u Konzulatu NR Kine u Beogradu prilikom apliciranja za vizu. Strani državljani apliciraju za vizu u Ambasadi NR Kine u matičnoj zemlji.
- Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte.
- Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima.