Nova Godina 2018 zima sneg sneško jelke koloseum ajfelova kula sagrada familia fontana avion oblaci nebo sunce more kruzer palme plaža zalazak sunca fontana drveće trava tirkizno plavo more pesak ležaljka palme 

   


Ukupno: 175
Danas: 175
Juče:

video galerija

  sava osiguranje

     

Prijavite se na našu E-mailing Listu:

 

Путовање Хиландар Солун 2017

 

26.08.2017.-29.08.2017.

 

(На празник Велике Госпојине) 

 

Програм путовања:

1. дан – Полазак из Београда у поподневним часовима код храма Свето Саве (сатница ће бити одређена неколико дана пред пут и сваки путник ће писмено бити обавештен).

2. дан – Долазак у Јерисос у јутарњим часовима. Вожња бродом до Свете Горе и одлазак у манастир Хиландар. Чим стигну у манастир, гости се послуже у гостопримници. Притом добију потребне информације, а затим се смештају у собе. Посетиоци могу учествовати на свим богослужењима, причестити се (обавезно је да се исповедите у свом храму), целивати мошти светих после вечерње службе и вечере,  прошетати до пирга (куле) Краља Милутина, крста и маслине цара Душана, споменика у част краља Александра Обреновића, такође и до Старог манастира Св. Василија Исповедника (Хрусија), који се налази на северо-источној обали, а удаљен је око 2,5 км од Хиландара (пола сата хода). Могу се посетити и црква Св.Трифуна у непосредној близини конака, гробљанска Благовештењска црква са криптом, место код којег се зауставило магаре носивши икону “Тројеручице” из Србије, манастирску књижару (продавницу). За све додатне информације, недоумице и савете треба питати гостопримца по доласку у манастир. Празнично бденије. Ноћење у конацима манастира.

3. дан – Јутрење и Света Литургија, а потом доручак у манастирској трпезарији. Полазак према луци  око 12.30ч. , а потом из Јерисоса за Солун.  Долазак у Солун и обилазак Цркве Светог Димитрија (где су мошти заштитиника Солуна) , а потом слободно време до поласка. Полазак за Београд у вечерњим часовима.

4. дан – Долазак у јутарњим часовима на одредиште.

 

 

Цена аранжмана по особи: 99e

 

Цена обухвата:
- превоз  бусом (не комби ) туристичке класе са опремом.
- 1 ноћење у манастиру са два оброка (које омогућава братство манастира Хиландара)
- водство и организацију пута


Цена не обухвата:
- визу за Свету Гору -25е (диамонтирион се вади на лицу места по најави агенције)
- вожњу бродићем у оба правца (цена карте у једном правцу од 6е до 10е, у зависности од врсте брода – највероватније ће цена карте бити у оба правца по 6е)
- међ. здравствено осигурање које није обавезно
- индивидуалне трошкове.


Могуће плаћање на рате до поласка или до 15.06.2017. уз депоновање чекова.
Овај програм је рађен на бази 40 путника! Важе ОУП организатора путовања ОТП 259/2010
Ово путовање је поклоничко, тако да смештај у манастиру није категорисан, али је надасве пристојан, у аутобусу се слушају искључиво духовне песме.
Агенција не сноси одговорност за евентуалне непредвиђене околности изазване “вишом силом” у виду временских услова, када се може десити да брод не саобраћа, па су путници принуђени да о свом трошку продуже боравак који ће агенција обезбедити у Уранополису.