Nova Godina 2018 zima sneg sneško jelke koloseum ajfelova kula sagrada familia fontana avion oblaci nebo sunce more kruzer palme plaža zalazak sunca fontana drveće trava tirkizno plavo more pesak ležaljka palme 

   


Ukupno: 44373
Danas: 2676
Juče: 4948

video galerija

  sava osiguranje

     

Prijavite se na našu E-mailing Listu:

 

Путовање Митровдан у Светој Земљи 2018

 

 04 - 12 Новембар

Аутобус / Авион

9 дана

 

Програм путовања:

ДАН 1. БЕОГРАД
Састанак групе испред Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата број 19) у вечерњим часовима. Полазак на аеродром Никола Тесла.
ДАН 2. БЕОГРАД – ТЕЛ АВИВ – ВИТЛЕЈЕМ
Полетање авиона у 00.25 часова. Слетање на аеродром Бен Гурион у 04.15 часова. По обављању пасошких формалности одлазак у Витлејем. Доручак. Одлазак у Јудејску пустињу. Обилазак: манастир Светог Саве Освећеног, саграђен 484. године, један је од најстаријих манастира Свете Земље. Ова „Принцеза међу пустињским манастирима“, налик орловом гнезду, задужбина је монашког узора Светог Саве Српског. Поклонивши јој се на свом поклоничком путовању у Свету Земљу 1229. године, Свети Сава Српски је на дар добио и свом роду донео Богородицу Тројеручицу и Богородицу Млекопитатељницу, које се чувају на Светој Гори; манастир Светог Теодосија, задужбина је овог великог пустиножитеља из 476. године. У најстаријем делу манастира налази се крипта у којој су се одморили Мудраци са истока након поклоњења Богомладенцу. Повратак у Витлејем. Смештај у хотел. Обилазак цркве Христовог Рођења у Витлејему. Прву цркву подигао је Константин Велики 326. године. Као највећа светиња у њој је до данас сачувана пећина у којој је дошао на свет у телу Господ Исус Христос. Повратак у хотел. Вечера, ноћење.
ДАН 3. ВИТЛЕЈЕМ – ЈЕРУСАЛИМ – ВИТЛЕЈЕМ
Доручак. Одлазак на Маслинску гору и обилазак: Видиковац одакле се, као на длану, види читав Свети град, крунисан светињама три монотеистичке религије. Упознавање са његовом пребогатом историјом; црква „Оче наш“, место на коме је настала најлепша молитва у славу Бога. Ту стоји кармелићански манастир, подигнут је 1872. године ктиторством француске племкиње Аурелије Д’оверн; место Вазнесења, чува последњу Христову стопу. То је место са кога се Господ Исус Христос вазнео на небо 40 дана након славног Васкрсења. О значају ове светиње сведоче остаци некада монументалног храма из времена Константина Великог; руски манастир Вазнесења са звоником високим 64 метра доминира окружењем Светог града. У манастиру се налази и капела подигнута на месту где је пронађена одсечена глава Светог Јована Крститеља. Одлазак Страдалним путем Господњим до цркве Христовог Васкрсења (Гроба). Обилазак цркве. Повратак у Витлејем. Вечера, ноћење.
ДАН 4. ВИТЛЕЈЕМ – ЈЕРУСАЛИМ
Доручак. Одлазак у Јерусалим и обилазак Гетсиманског врта: црква Богородичиног гроба чува део пећине у коју је било положено тело Богомајке и из које је узнета у славу небеску. Од првих дана хришћанства ова светиња била је и остала једно од најзначајнијих поклоничких места. Данас је гроб 12 метара испод нивоа земље, а иза њега се налази једна од најпоштованијих икона Свете Земље – Богородица Јерусалимска; Базилика агоније или Црква свих нација подигнута је у маслињаку чија стабла датирају из Христовог времена. Своје друго име добила је због тога што су многи народи својим прилозима омогућили да буде саграђена. Под њеним кровом налази се камен на коме се Спаситељ молио свом небеском Оцу на Велики четвртак пре него што ће га издати Јуда; руски манастир Марије Магдалине, задужбина руског императора Александра III саграђена је између 1885-88. године. Црква је покривена монументалним позлаћеним луковичастим куполама, које су постале један од симбола града Јерусалима. Одлазак у Ен Карем, родно место Светог Јована Крститеља и обилазак руског манастира Горња. Повратак у Јерусалим. Смештај у хотел. Вечера, ноћење.
ДАН 5. ЈЕРУСАЛИМ (МИТРОВДАН)
Одлазак на Литургију у Цркву Богородичиног Гроба. Повратак у хотел. Доручак. Обилазак манастира Часног Крста, једног од најстаријих манастира, кога је по предању подигао цар Константин Велики. У манастиру се налази место на коме је расло „Лотово дрво“ од кога је направљен Крст на коме ће бити разапет Исус Христос. Одлазак на Сионску гору. Обилазак: Сала тајне вечере у којој је Господ са својим ученицима обедовао пасхалну вечеру на којој је васпоставио тајну над тајнама, свету тајну Евхаристије. У овој сали десио се и силазак Светог Духа на апостоле у педесети дан након славног Васкрсења; гроб цара Давида псалмопојца. У приземљу зграде у којој је Сала тајне вечере, налази се просторија у којој је по веровању Јевреја сахрањен цар Давид, ујединитељ дванаест јеврејских племена и оснивач јеврејске државе; Зид плача, најсветије место јудаизма, једини остатак старозаветног Храма. У истом тренутку он је неотуђив део и историје хришћанства, који нас везује за Богородичин и Христов живот. Слободно време. Вечера, ноћење.
ДАН 6. ЈЕРУСАЛИМ – НАЗАРЕТ
Доручак. Одлазак у Витанију и обилазак гроба Лазара Четвородневног. Витанија или Ел Азарија, како се село кроз историју још помиње, место је на коме је Господ Исус Христос учинио једно од својих највећих чуда када је васкрсао из мртвих на очиглед многих, свога пријатеља Лазара који четири дана лежаше у гробу. Одлазак у Вади Келт и обилазак манастира Светог Ђорђа Хозевите, једног од најимпозантнијих монашких станишта Јудејске пустиње. Манастир чува пећину у коју се склонио Свети пророк Илија, исту ону пећину у којој је Богородитељ Јоаким примио благу вест. У њему су свој молитвени живот скончали велики подвижници попут Светог Јована и Ђорђа Хозевита. Обилазак манастира Четрдесетнице на Гори Кушања. Ова светиња уклесана је у стену изнад једног од најстаријих познатих градова на свету. Чува успомене на кушања Господа Исуса Христа. Обилазак манастира Светог Герасима, који чува успомену на великог пустиножитеља јорданске пустиње. Наставак путовања у Назарет. Смештај у хотел. Вечера, ноћење.
ДАН 7. НАЗАРЕТ
Доручак. Одлазак на обале Галилејског језера и обилазак: Гора блаженства, украшена цвећем налик рајском врту, чува успомену на библијски догађај када је Христос поучио апостоле којим врлинама ће задобити царство Небеско; Капернаум, антички град у коме је живео Свети апостол Петар, у коме се налазе остаци његове куће и синагоге из Христовог времена; манастир Дванаест апостола који припада Јерусалимској патријаршији, са црквом из 1925. године, која чува успомену на 12 најближих Христових ученика; Табха, место умножавања хлебова и рибе, са црквом првоподигнутом 350. године трудом Јосифа из Тиверијаде а обновљеном 1982. године. Она чува један од најлепших подних мозаика Свете Земље. Ручак – риба Светог Петра. Одлазак на Јарденит, место где се поклоници традиционално погружавају у свету реку Јордан. Повратак у Назарет. Вечера, ноћење.
ДАН 8. НАЗАРЕТ – ТЕЛ АВИВ
Доручак. Одлазак на Гору Преображења (Тавор) и обилазак православног манастира посвећеног Светом пророку Илији. На врху ове чудесне Горе која као да израња из Јездрелонске долине, Христос је учинио једно од највећих чуда преобразивши се пред својим ученицима Петром, Јаковом и Јованом. Одлазак у Кану Галилејску, место првог Христовог чуда, када је на свадби претворио воду у вино. Обилазак православног манастира Светог Ђорђа. Одлазак у Назарет и обилазак цркве Архангела Гаврила која чува бунар на коме је архангел Гаврило саопштио Марији благу вест о рођењу Детета. Одлазак у Тел Авив. Смештај у хотел. Вечера, ноћење.
ДАН 9. ТЕЛ АВИВ – БЕОГРАД
Пакет доручак. Одлазак на аеродром Бен Гурион. Полетање авиона у 07.15 часова. Слетање на аеродром Никола Тесла у Београду у 09.20 часова. Трансфер до Вазнесенске цркве.

 

Цена аранжмана
940$ + 55.000 динАРАНЖМАН ОБУХВАТА
- авионски превоз
- аеродромске таксе
- путно здравствено осигурање
- превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на назначеној релацији у Израелу
- смештај по програму у хотелима: “Angel Hotel” (3*) или сличан у Витлејему, “Holy Land Hotel” (4*) или сличан у Јерусалиму, “Legacy Nazareth Hotel” (4*) или сличан у Назарету, Grand Beach (4*) или сличан у Тел Авиву – по локалној категоризацији, на бази полупансиона (вечера – доручак, шведски сто)
- комплетне обиласке са улазницама по програму
- такси за Гору Преображења
- жичару за Гору Кушања
- ручак – риба Св. Петра
- Грамату Јерусалимске патријаршије
- комби превоз за манастир Светог Саве Освећеног
- напојнице за локалног водича, возача и особље хотела
- услуге стручног водича из Агенције
- трошкове организације путовања

НАЧИН ПЛАЋАЊА
- 30% вредности уговореног путовања приликом пријаве
- комплетан износ девизног дела до почетка путовања
- остатак динарског дела у 5 месечних рата.

НАПОМЕНЕ И ОПШТИ УСЛОВИ
- Аранжман је прављен на бази 30 уплата
- Aгенција задржава право да откаже аранжаман најкасније 7 дана пре планираног поласка
- За путовање важе Општи услови путовања
- Агенција „Доброчинство“ задржава право, да уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ