Nova Godina 2018 zima sneg sneško jelke koloseum ajfelova kula sagrada familia fontana avion oblaci nebo sunce more kruzer palme plaža zalazak sunca fontana drveće trava tirkizno plavo more pesak ležaljka palme 

   


Ukupno: 8582
Danas: 842
Juče: 3933

video galerija

  sava osiguranje

     

Prijavite se na našu E-mailing Listu:

 

Letovanje Crna Gora Prčanj 2018

 

prčanj crna gora leto more

Prčanj se nalazi na obali Bokokotorskog zaliva (najlepšeg zaliva južnog Jadrana), u opštini Kotor u Crnoj Gori. Naselje je nastalo na istočnoj obali poluostrva Vrmac, naspram Dobrote. Prvi put se pominje u XIII veku kao Persano. Smatra se da je ovo malo mesto bilo domovina bokeljskih ratnika, ali i veštih pomoraca koji su u XVII veku održavali poštanski saobraćaj između Venecije i Carigrada. Prčanj u XVIII veku dostiže vrhunac svoje ekonomske moći zahvaljujući pomorstvu. U XVII veku dobija status pomorskog mesta sa beneficijama koje je takav status nosio. Pomorski kapetan Ivo Vizin (1806-1868) poreklom sa Prčanja, je prvi od južnih Slovena koji je svojim brodom „Splendido“ oplovio svet. U naselju Prčanj se nalazi i specijalna zdravstvena ustanova „Vrmac“, specijalizovana za lečenje astme, bronhitisa i alergoloških obolenja.
Prčanj je udaljen 8 km od starog grada Kotora koji je pod zaštitom UNESCO-a. Staro naselje pomorskih kapetana Prčanj, je od 1920. godine odlukom kraljevske vlade proglašen za prirodno klimatsko lečilište. Osim raskošne starine, Prčanj danas pleni atraktivnim mediteranskim ambijentom i prelepim plažama, koje uz čisto more i lekovita vazdušna strujanja garantuju prijatno i ugodno letovanje. Sam Prčanj veoma je pogodan za porodice sa manjom decom ili parove koji žele mir i romantiku uz pogled na predivni Bokokotorski zaliv.